Interview met kopers

Joel en Byanca

Het leven is te belangrijk om serieus te nemen

Op de hoogste verdiepingen van Triadome zijn tussen de gevels inspringingen aangebracht. Dit geeft de bouwconstructies een lichtere uitstraling en biedt tegelijkertijd de gelegenheid om ruimere appartementen en penthouses te realiseren, voorzien van royale terrassen met groen. Daar vandaan heeft men een prachtig uitzicht over het water. Eén zo’n ruimte is eigendom van Voorburgers Joel en Byanca. Ze vertellen over de aankomende verhuizing.

Joel: “We hebben recentelijk ons bedrijf van de hand gedaan, en 2 jaar geleden een appartement in Spanje gekocht… mooi frontaal zeezicht vanaf een fors terras. Hier willen wij ongeveer de helft van het jaar verblijven. Het heeft voor ons dus niet zoveel zin om ons huidige huis aan te houden. Vandaar dat we aan een appartement dachten, en aangezien we regelmatig vanaf Voorburg naar de sluisjes in Leidschendam lopen, kwamen we dit project tegen.”

Byanca: “We wilden bewust geen vrijstaand huis of appartement op de begane grond. Het bijbehorende onderhoud is ons te veel. Aan onze huidige woning moet ook altijd wel wat gebeuren. Dusssss de keuze was snel gemaakt, in Nederland ook een appartement. Als je rustig aan het water wil wonen zijn er niet veel keuzes meer.

– Wat sprong aan het penthouse in het oog?

Byanca: “Ons nieuwe penthouse heeft een goede indeling en een schitterend uitzicht. Bovendien kennen wij de bouwer, de gebroeders Ouwerkerk, van het Forepark waar wij ons bedrijfspand hadden. We weten dus dat zij perfecte gebouwen opleveren. Bovendien zijn zij al 15 jaar bezig met duurzaam bouwen. Dus alle vertrouwen in.

– Nu wachten?

Joel: “Wij zijn ondernemers die met gevoel lange termijn beslissingen nemen. Ook verkopen we ons huis niet voordat de verhuisdozen klaar staan. Dus ja, wachten op het mooie dat komen gaat.”

– Bij wie komen jullie in de buurt te wonen?

Byanca: “Toen wij tekenden en tijdens het onthullen van de maquette waren onze toekomstige buren in het buitenland. Dus nog niet ontmoet maar volgens de makelaar zijn het net als wij ondernemers geweest, van onze leeftijd, half zestig.”

– Hoeveel waarde hechten jullie aan duurzaamheid?

Joel: “We hechten al heel lang aan duurzaamheid. Wij rijden al vanaf de eerste lichting in elektrische auto’s. Het fiscale voordeel is daarbij een leuke bijkomstigheid. Het is sowieso de morele plicht van iedere burger om iets aan duurzaamheid te realiseren, dus als een appartement daarin helemaal voorziet is dat natuurlijk prachtig.”

– Een compleet nieuwe inrichting?

Byanca enthousiast: “Ja! Een jaar of 20 geleden kwamen we vanuit Zoeterwoude naar Voorburg, daar hebben we letterlijk alles laten verbouwen, het ons naar de zin gemaakt. Dat gaan we weer doen waarbij nu het verbouwen achterwege kan blijven. “

“Nog even dit” vervolgt Byanca.
“Een heel groot voordeel aan dit plan is dat er mooie ondergrondse parkeerplaatsen zijn. Gemiddeld 2 per appartement. We hebben in de omgeving gekeken, Scheveningen, Den Haag waar dan ook. Heel vaak is er geen ruimte voor, zodat je deelauto’s of het openbaar vervoer moet gebruiken, en de auto’s op straat moet parkeren. Dit project heeft alles: centraal gelegen, goed bereikbare uitvalswegen, alle mogelijke voorzieningen bij de hand.”

Joel: “Als gevolg van ons surfgedrag krijgen we nogal wat vastgoed onder ogen. Als je dit project dan met andere vergelijkt, is dit een stuk mooier en niet eens duurder. Tel daar het uitzicht en de Vliet bij op en dan je hebt een hele goede propositie. Beter dan de concurrentie.”

Joel: “De meeste mensen met financiële reserves zijn een jaar of 60, en hebben een deel van hun vermogen verworven uit het bezit van hun huis. Je kan je voorstellen dat zij een onderhoudsvrij appartement naar de laatste normen willen. Anders moet je iemand voor de tuin inhuren, om de zoveel jaar het houtwerk laten schilderen… noem maar op. Daar hebben we geen zin meer in. Dit is een zeer bijzonder en duurzaam project. Over duurzaam gesproken, Joop den Uyl ging op vakantie naar een camping, Timmermans en Jette vliegen in een privéjet naar een bespreking in Groningen. Ach, het leven is te belangrijk om serieus te nemen.”

Lees ook de andere interviews van de kopers van Traidome

Waarom zij zich verheugen op de verhuizing naar Triadome...

AANMELDEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Triadome is een duurzame nieuwbouwontwikkeling aan de Vliet in Leidschendam-Voorburg. Een rijk aanbod van  Stadswoningen, koopappartementen en  penthouses. 

Interesse in Triadome?