Interview met kopers

Het naderend geluk

Samen met zijn vrouw is fiscalist Harry Hendriks – bijnaam Harry BTW – de toekomstige eigenaar van een appartement met hoekbalkon in Triadome, bouwnummer 14, uitzicht op De Vliet. Van hun huidige woonplaats Zoetermeer naar Leidschendam is ’t nog geen 10 kilometer, maar een wereld van verschil. Aan de telefoon worden eerst de ditjes en de datjes besproken, het duurt niet lang voordat de eerste vraag gesteld is.

“Wat bracht jullie tot de overweging om te verhuizen?”

“We naderen de 70. Ooit spraken we af om op 75-jarige leeftijd luxe en gelijkvloers te gaan wonen. Dus als er iets langskomt, gaan we kijken. En als het bijzonder is, schrijven we ons in. Dat gebeurde afgelopen zomer met Triadome. Ik heb ooit gezegd, als ik aan de Vliet kan wonen, dan doe ik dat. Daarnaast staat Triadome dicht bij de oude kern van Leidschendam, iets dat het extra aantrekkelijk maakt. Als ik straks op m’n balkon zit en ik kijk naar het zuidwesten, dan zie ik bovendien de plek waar mijn overgrootvader 127 jaar geleden een tuinderij is gestart.”

“Bouwnummer 14, mooi op de hoek met een ruim terras.”

“Ja, voor ons is dat het mooiste appartement. De een wil wat hoger wonen vanwege het uitzicht, wij wat lager vanwege de directere betrokkenheid bij de omgeving, de natuur, het water en de vogeltjes.”

“Triadome wordt op termijn opgeleverd. Wachten is geen bezwaar?”

“We hebben geen haast, we naderen zoals gezegd de 70, als we 75 zijn en definitief gesetteld dan is het goed. Mocht onze huidige woning voortijds verkocht worden hebben we nog een 2e huis.”

“Weet je al iets van je nieuwe buren?”

“Ik neem aan dat er op termijn wat wordt georganiseerd. In het Trias gebouw zijn er volgens mij nu 11 appartementen verkocht en dat binnen een maand na start verkoop, in het andere gebouw ook 3. De twijfel komt misschien vanwege de prijs, of de onzekerheid over wat men te verkopen heeft. Ik zou zeggen, bij twijfel toch doen. Kijk, het project is toch wat gericht op mensen die hier al wat langer rondlopen en iets hebben opgebouwd. Ze zijn toe aan de stap naar gelijkvloers wonen, de kinderen zijn tenslotte de deur uit. Deze doelgroep woont nog in een huis dat niet toekomstbestendig is. Niet los van aardgas, de onderhoudskosten gaan oplopen, verbouwingen die noodzakelijk zijn om energiezuinig te worden… dat heb je nu in één keer op orde.”

“Hoe belangrijk is klimaat in de woningkeuze?"

“Belangrijk! Ik realiseer me dat we daar rekening mee hebben te houden. Wij wonen in een huis dat goed geïsoleerd is, waar zonnepanelen op liggen. Een volgende stap in ons huidige huis zou een warmtepomp kunnen zijn, maar dan wil ik ook vloerverwarming, dus dan moet de vloer eruit. Alle rommel en tijd die daarmee gemoeid is kunnen we ons in Triadome besparen. Het is er gewoon al toekomstbestendig.”

“Komt er ook een geheel nieuwe inrichting?”

“Nee, wat we hier hebben is al redelijk nieuw. Waar we ons wel op verheugen is op de sleuteloverdracht. De locatie is dan ook fantastisch. Je zit aan het water en daar gaat een zekere reuring vanuit. De opnieuw te bouwen theekoepel Damsigt komt na 400 jaar weer bij ons op de hoek aan de voormalige gemeentewerf. Die daghoreca zorgt ook voor wat levendigheid. We zitten straks op 400 meter van de sluis, ook iets om je op te verheugen. Wij hebben daar gisteravond nog met onze vriendenclub gegeten.”

“Dus geen nadelen?”

“Nee joh. Horeca in de omgeving, winkels volop bij de hand. Ook een goede zet is de komst van 4 deelauto’s. Het milieu he. Het vrouwelijke deel van de familie, tot aan kleindochters toe, hecht er ook aan dat we op loopafstand zitten van the Mall of the Netherlands.”

“Een bootje?”

“Als de sloot naast ons zo gemaakt zou worden dat je daar een bootje kunt aanleggen, zou dat zeker een idee zijn.”

“Hebben we het zo?”

Op de achtergrond verneem ik dat Harry’s vrouw wil dat er nog iets over de familie in relatie tot de omgeving wordt verteld. Ik hoor hem van z’n koffie drinken, waarna hij opnieuw van wal steekt.

“We kennen Leidschendam goed, de naam Hendriks is een tuindersfamilie die hier in de buurt veel voorkomt. Dus ik heb met deze streek altijd binding gehad. Ook de vriendenclub bestaat uit oud-Leidschendammers. Mijn vrouw woonde, toen ik haar leerde kennen, aan de Looierslaan en als je die door zou trekken tot De Vliet, dan kom je exact bij ons appartement terecht. Mulisch zou het niet beter hebben verzonnen.”

Lees ook de andere interviews van de kopers van Traidome

Waarom zij zich verheugen op de verhuizing naar Triadome...

AANMELDEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Triadome is een duurzame nieuwbouwontwikkeling aan de Vliet in Leidschendam-Voorburg. Een rijk aanbod van  Stadswoningen, koopappartementen en  penthouses. 

Interesse in Triadome?