Interview met kopers

De geur van groen en water

Diana en Machiel Pronk wonen in Zoetermeer. Na het verlaten van het ouderlijk huis lieten hun 2 studerende dochters hun ouders achter met de vraag ‘gaan we investeren of verhuizen’. Na het zien van de mogelijkheden van Triadome werd het verhuizen. Diana en Machiel vertellen waarom.
Diana: “We wonen hier geen 5 jaar meer, maar hebben al wel wat verduurzaamd, nieuwe kozijnen, dat werk. Zonnepanelen hebben weinig nut, het dak staat op het noorden. In de zomer wordt het in ons huidige huis net wat te warm in de op het zuiden gelegen slaapkamer. In de nieuwe woning heerst er een constante temperatuur als gevolg van een perfecte klimaatbeheersing. Wat duurzaamheid betreft zijn we straks klaar voor de toekomst. Ohhhja… de badkamer zou vervangen kunnen worden maar we zijn vijftigers, ga je die investering nog doen of ga je rondkijken naar wat anders? Ons oog viel op Triadome. Wat ons gelijk erg aansprak was de locatie. We wonen dan wel in Zoetermeer, maar komen uit Den Haag en kennen de plek. Er zijn weinig projecten waarvan de buitenruimte zo groot is als bij Triadome. Daar kunnen we straks ook van genieten op ons terras van 35m². Onze eettafel en de loungeset passen daar uitstekend. We zijn al met al goed voorbereid en gezond, want als je wacht tot je 80ste moet je hulp inschakelen. Nu zijn we nog fit en relatief jong. Het is bovendien fijn dat we voor ons huidige huis niet hoeven uitzoeken wat er wel of niet aan gedaan moet worden. Zeker nu de kinderen de deur uit zijn een uitstekend moment voor een grote verandering.”
Machiel neemt het vloeiend over. “Eind zomer is de ‘hoe lang blijven we hier nog wonen’ discussie gestart. Als we gaan investeren, doen we dat dan hier of ergens anders. Vorig jaar september ben ik digitaal op zoek gegaan en al snel kwam dit project onder onze aandacht. We vonden het aantrekkelijk, het sprong er ten opzichte van veel andere projecten positief uit. Dat er zo snel iets op ons pad zou komen hadden we niet verwacht, maar nu hebben we nog genoeg tijd om hier op te ruimen en ernaar toe te groeien, te bedenken hoe we het zouden willen. Onze jongste dochter had wel wat moeite met het doorsnijden van de band met het huis van haar jeugd. Maar ja… een nieuwe fase dient zich aan voor ouder èn kind.”

Na een stilte: “We hebben wel getwijfeld hoor, al die crises, horrorverhalen dat de huizenmarkt instort. De markt groeit niet meer zo hard als voordien, dat is een accuratere omschrijving. Het stabiliseert richting normale waarden.”

Diana weer: “En de afweging als we het nu niet doen, komt er dan nog zo’n kans? Er was gedurende onze zoektocht dan ook maar 1 project dat kwalitatief in de buurt kwam, dat was in Arnhem. De locatie en uitstraling van Triadome gaven uiteindelijk toch de doorslag. De entreehallen zijn bijvoorbeeld dubbel hoog. Alle appartementen hebben ramen vanaf de vloer tot het plafond. De groenvoorziening en de beschutte parkeergarage maken het geheel helemaal af. En zeker niet onbelangrijk is de ligging vlakbij de snelweg. We moeten wel naar ons werk kunnen. Op de fiets ben je dan weer zo in het Groene Hart, het 310 hectare omvattende Vlietland, Wassenaar of de kust. Koppel dat aan energiezuinig, van het gas af, onderhoudsvrij en je hebt strategisch gelegen luxe, klaar voor de toekomst. Wakker worden met de geur van groen en water, wat wil een mens nog meer?”

Lees ook de andere interviews van de kopers van Traidome

Waarom zij zich verheugen op de verhuizing naar Triadome...

AANMELDEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Triadome is een duurzame nieuwbouwontwikkeling aan de Vliet in Leidschendam-Voorburg. Een rijk aanbod van  Stadswoningen, koopappartementen en  penthouses. 

Interesse in Triadome?